De beste thuisstudie aanbieders uit Nederland

Niet gestoord worden tijdens het studeren? Lees deze tips!

Niet gestoord worden tijdens het studeren? Lees deze tips!

Je kent het wel: je moet eigenlijk nog heel veel studeren, maar je wordt steeds afgeleid. Wil je voorkomen dat je steeds gestoord wordt tijdens het leren, zodat je jouw tentamen goed voor kan bereiden? Lees dan in dit artikel drie eenvoudige tips om de afleiding tijdens het leren te verminderen en ervoor te zorgen dat je beter, gemakkelijker en sneller kan leren.

Tip 1: zet je telefoon uit

De meeste afleiding komt helemaal niet van mensen in real life, maar van mensen die je een berichtje sturen via je telefoon. Niet alleen sms’jes en telefoontjes, maar ook WhatsApp berichten, berichten op social media en e-mails kunnen je flink afleiden. Wil je goed kunnen studeren, dan wordt aangeraden om je mobiele telefoon uit te zetten. Vind je de afleiding nu nog te groot omdat je de telefoon steeds weer aan wil zetten, dan kun je het beste jouw telefoon even aan iemand anders geven zodat je er niets mee kunt doen.

Tip 2: maak afspraken met huisgenoten over herrie

Als je echt even wil studeren, kun je het beste even afspraken maken met je huisgenoten over mogelijke herrie. Spreek met elkaar af dat de muziek niet te hard aan gaat, dat de televisie net een beetje zachter gaat of dat je tussen 3 en 5 niet te veel herrie maakt en je kunt veel fijner studeren. Als jij dat vervolgens ook voor een ander doet, profiteert iedereen ervan.

Tip 3: ga in een rustige ruimte zitten

Helpen bovenstaande tips niet? Ga dan niet thuis studeren, maar laat je telefoon thuis om in een rustige ruimte te gaan studeren. Denk hierbij aan de studieruimte op school, maar ook aan de lokale bieb. Door in een rustige ruimte te gaan zitten, kun je veel sneller en gemakkelijker studeren en ben je veel sneller klaar met datgene wat je moet doen.

Lees meer tips voor bij het studeren.

Vergeet ons niet te delenTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating