De beste thuisstudie aanbieders uit Nederland

Drie signalen die aangeven dat je beter kunt stoppen met je studie

Drie signalen die aangeven dat je beter kunt stoppen met je studie

Als je begint met een studie, ga je er vanuit dat je deze studie leuk vindt, dat je veel uit de studie haalt voor een goede carrière en dat je de studie met succes af zal ronden. Toch kan het voorkomen dat de studie die je hebt gekozen helemaal niet zo leuk is, helemaal niet nuttig is voor je carrière of helaas niet haalbaar is om met succes af te ronden. Ben jij niet zo tevreden over je studie en twijfel je of je wel door moet gaan met de opleiding die je nu volgt? Lees dan in dit artikel welke drie signalen aangeven dat je beter kunt stoppen met je studie om een andere studie te volgen.

Signaal #1: je doet je best, maar hebt nog niets gehaald

Het kan voorkomen dat je een studie hebt gekozen die te moeilijk voor je is. Dit is geen schande, want een studie kan zomaar wat minder aansluiten op je talenten dan je vooraf verwacht had van de opleiding. Doe je ontzettend je best, maar heb je nog geen enkel tentamen gehaald? Dan is dit een signaal dat de studie te moeilijk voor je is. Je kunt besluiten toch door te gaan met de studie, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat dit een moeilijke weg gaat worden. Wellicht word je gelukkiger van een studie die beter bij jouw talenten aansluit.

Signaal #2: je ziet jezelf niet werken in het vakgebied van je studie

Studeer je voor leraar geschiedenis, maar zie je jezelf echt niet voor de klas staan? Dan is dit ook een signaal dat je beter kunt stoppen met je studie. Je hoeft nog geen glashelder toekomstbeeld te hebben als student, maar als jij gruwelt bij de gedachte dat je in het bijbehorende vakgebied van je studie moet gaan werken, kun je beter stoppen met de opleiding en een andere studie beginnen.

Signaal #3: je gaat met tegenzin naar school omdat de stof je niet boeit

Het kan voorkomen dat het een tijdje wat minder leuk is op school, bijvoorbeeld omdat je net een semester hebt met vakken die je niet zo interessant vindt. Ga je echter al tijden met tegenzin naar school, simpelweg omdat de stof van je opleiding je echt niet boeit? Dan is dit een signaal dat jouw studie niet bij je past en je mogelijk beter een andere opleiding kunt starten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.