<

De beste thuisstudie aanbieders uit Nederland

Drie tips om nog beter te studeren

De meeste mensen weten wel een beetje wat ze moeten doen en laten om beter te kunnen studeren. Je moet op tijd beginnen met leren, je moet samenvattingen maken van de lesstof, je moet regelmatig pauzes nemen en je moet je goed blijven concentreren om alle informatie op te kunnen slaan. Deze studietips zijn bij iedereen inmiddels wel bekend, maar er zijn ook enkele studietips die maar weinig mensen kennen. Welke drie tips dit zijn, lees je op deze pagina. Door deze tips te gebruiken bij het studeren, leer je nog beter en behaal je nog betere resultaten.

Tip 1: leg het boek links en de aantekeningen rechts

Veel mensen weten het niet, maar je kunt je studieboek het beste links leggen en de aantekeningen het beste rechts van je neerleggen tijdens het studeren. Alles wat je links ziet, wordt namelijk ontvangen in het rechterdeel van de hersenen. Dit deel van de hersenen kan goed structuren begrijpen en een overzicht creƫren, terwijl het linker deel van de hersenen vooral goed informatie kan verwerken. Bij linkshandigen werkt het overigens net andersom, dus zij leggen hun boek rechts en hun aantekeningen links.

Tip 2: lees de inhoudsopgave van het studieboek goed door

De meeste mensen slaan de inhoudsopgave over bij het studeren, maar dit kun je beter niet doen. De inhoudsopgave van een studieboek geeft namelijk een structuur weer, die je details gemakkelijker laat onthouden. Door eerst de inhoudsopgave van een boek door te lezen, leer je de structuur van het boek begrijpen en zo wordt studeren veel gemakkelijker.

Tip 3: blijf jezelf vragen stellen tijdens het lezen

Tot slot is het goed om jezelf continu vragen te blijven stellen tijdens het lezen van de studiestof, ook als je de antwoorden op de vragen niet kent. Dit verplicht je namelijk actief het juiste antwoord te gaan zoeken in de leerstof, waardoor je de stof beter onthoudt. Dit is niet zomaar een mythe, maar het is echt wetenschappelijk bewezen dat het actief stellen van vragen aan jezelf tijdens het lezen goed werkt bij het studeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating