De beste thuisstudie aanbieders uit Nederland

Een essay schrijven: vijf tips voor een hoog cijfer

Een essay schrijven: vijf tips voor een hoog cijfer

Het schrijven van een essay is een opdracht die veel gegeven wordt in het hoger onderwijs. Ben je student op een HBO- of WO-opleiding, dan is de kans groot dat je vroeg of laat een essay moet schrijven. Heb je nog nooit een essay geschreven en heb je geen idee hoe je een hoog cijfer binnen moet slepen voor deze opdracht? Gebruik dan de vijf tips in dit artikel bij het schrijven van een essay.

1: zet de beoordelingscriteria van de opdracht op een rijtje

Voor je begint met schrijven, is het belangrijk aan welke criteria jouw essay precies moet voldoen. Schrijf de criteria voor jezelf even op, zodat ze goed in je hoofd zitten. Het is zonde als je een essay moet schrijven van 2000 woorden en je uiteindelijk met een essay van 5000 woorden op de proppen komt.

2: lees je goed in

Je schrijft een essay niet zomaar. Heb je niet veel verstand van het onderwerp van je essay, dan komt dit duidelijk naar voren in je verhaal. Voor een goede essay die minimaal een 7 waard is, verdiep je je daarom goed in het onderwerp.

3: begin vooral niet met de inleiding

Meestal begin je met het schrijven van de inleiding, maar bij een essay doe je dit juist niet. Je bewaart de inleiding van de essay voor het laatst, zodat je precies weet waar je jouw verhaal mee moet beginnen.

4: wees niet bang je mening te geven

In een essay geef je argumenten en dit moeten argumenten zijn waar je achter staat. Wees niet bang je mening te geven, want dit is nu juist de bedoeling van het schrijven van een essay. Onderbouw je mening wel goed met argumenten, want zonder argumenten is jouw essay eigenlijk niets waard.

5: neem af en toe pauze om afstand te nemen

Het komt gegarandeerd voor dat je even niet meer weet wat je moet schrijven. Blijf op dit moment niet achter je computer zitten, maar neem even pauze. Door pauze te nemen, kun je afstand nemen van je werk en dit komt de kwaliteit uiteindelijk ten goede. Wedden dat je tijdens je pauze ineens bedenkt wat je op kunt schrijven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.