De beste thuisstudie aanbieders uit Nederland

Een toets maken: drie algemene tips voor succes

Er zijn veel verschillende manieren om een toets te maken en iedereen gebruikt weer een andere werkwijze bij het doorkijken en invullen van een toets. Je denkt misschien dat het niet zo veel uitmaakt hoe je precies door een toets heen komt, maar dit kan toch veel verschil maken in het cijfer dat je uiteindelijk krijgt. Maak je de toets namelijk op de verkeerde manier en ben je hierdoor niet op tijd klaar, dan kan dit zomaar voor een onvoldoende zorgen. Daarom geven we je in dit artikel graag drie tips voor het op de juiste manier invullen van een toets.

Tip 1: kijk de toets eerst eens door

Begin niet meteen met het maken van de toets, maar kijk de toets eerst eens door. Dan weet je een beetje wat je moet verwachten van de toets die je moet maken en dit kan echt helpen. Weet je een opgave bijvoorbeeld niet en raak je hierdoor een beetje in de stress, dan weet je dat er op de volgende pagina een opgave staat die je wel weet.

Tip 2: denk niet te lang na als je iets echt niet weet

Heb je echt geen idee wat je bij een opgave in moet vullen? Blijf hier dan niet te lang over nadenken, maar ga gewoon verder met de toets. Laat deze opgave leeg, ga door met de rest van de toets en bepaal aan het einde van de toets of je de opgave toch nog in kunt vullen. Het is zonde als je door het te lang nadenken geen tijd hebt voor de rest van de toets en een opgave die je wel weet open moet laten, dan kun je beter de opgave die je niet weet open laten aan het einde.

Tip 3: lees je antwoorden na als je hier nog tijd voor hebt

Heb je de toets helemaal ingevuld en heb je nog tijd over? Lees de antwoorden dan even na en vul eventueel nog wat dingen aan om je antwoorden nog beter en nog completer te maken. Heb je hier geen tijd meer voor? Dan lever je de toets gewoon in, dit is geen ramp. Heb je echter nog wel tijd, dan kunnen die kleine verbeteringen en aanvullingen zomaar een paar kleine puntjes schelen op je cijfer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.