<

De beste thuisstudie aanbieders uit Nederland

Een tussenjaar zonder studeren: wat te doen?

Een tussenjaar zonder studeren: wat te doen?

Ben je klaar met je middelbare school, maar ben je nog niet helemaal klaar om meteen met een nieuwe studie te starten? Dan kun je ervoor kiezen een tussenjaar in te lassen. Tijdens een tussenjaar ga je nog niet studeren, maar blijf je een jaartje thuis. Dit betekent niet dat je gaat luieren, iedere dag uitslaapt en iedere dag gaat feesten, maar je met andere dingen dan studeren bezig houdt.

Ga jij een tussenjaar inlassen en weet je niet zo goed wat je in dit jaar moet doen? Lees dan in dit artikel welke drie dingen je kunt doen in een tussenjaar, zodat je zeker niet gaat luieren als je thuis zit.

Een lange reis maken

Veel mensen die een tussenjaar nemen, maken een lange reis. Ze gaan alleen of met een vriend(in) naar een verre vakantiebestemming om de wereld beter te leren kennen, maar ook om meer over zichzelf te weten te komen. Een tussenjaar is het ideale moment om te gaan reizen, simpelweg omdat je na dit tussenjaar minder tijd hebt om weg te gaan. Ben je aan het studeren, dan zit je toch weer vast aan deadlines en verplichte lessen en dit maakt het maken van een lange reis toch wat lastiger.

Werken

Naast het maken van een reis, kun je er ook voor kiezen om even flink te gaan werken. Je bouwt een spaarpotje op, je doet leuke dingen van je geld en je hebt meteen een flinke spaarrekening als je gaat studeren. Zeker verstandig als je jouw studie zelf moet betalen of als je meteen op kamers wil als je gaat studeren, want in dit geval heb je zeker geld nodig als kersverse student.

Over je carrière nadenken

Tot slot nemen veel mensen een tussenjaar omdat ze niet goed weten wat ze met hun loopbaan willen doen. Zie het tussenjaar als een moment om na te denken over je leven en wat je wel en niet wil voor jouw carrière. Heb je jouw beslissing gemaakt, dan schrijf je je meteen in voor een studie voor het jaar daarop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.