De beste thuisstudie aanbieders uit Nederland

Ik kan het niet goed vinden met mijn huisgenoot, wat nu?

Ik kan het niet goed vinden met mijn huisgenoot, wat nu?

Als je op kamers gaat, verwacht je dat alles geweldig zal zijn in je eigen stekkie. Je rekent op meer vrijheid, een planning vol leuke activiteiten en feestjes en uiteraard een of meerdere leuke huisgenoten om jouw vrije tijd mee door te brengen. Maar wat als je huisgenoot niet zo gezellig blijkt te zijn en je je zelfs flink aan hem of haar ergert? Dan kan jouw woonplezier hier flink door achteruit gaan. In dit artikel lees je wat je in dit geval moet doen, zodat de problemen met je huisgenoot minder worden en je fijner kunt wonen in je studentenkamer.

Spreek je irritaties subtiel uit

Erger je je rot aan je huisgenoot, bijvoorbeeld omdat hij of zij alle afwas in de keuken laat staan of omdat hij of zij iedere avond een feestje geeft zonder enigszins rekening te houden met jou? Houd deze ergernissen dan niet binnen, maar wees er eerlijk over tegen je huisgenoot. Doe dit niet door boos te worden, maar vertel hem of haar op een subtiele manier dat je het soms vervelend vindt wat hij of zij doet. Misschien had je huisgenoot helemaal niet in de gaten dat jij je ergerde en vindt je huisgenoot het geen probleem om te veranderen. Probleem opgelost!

Maak afspraken met elkaar

Door afspraken met elkaar te maken, kun je veel problemen voorkomen. Spreek bijvoorbeeld af wie welke klussen doet en je hebt iets om op terug te vallen als iemand zijn of haar klus niet heeft gedaan. Heb je geen afspraken, dan is de kans groot dat je uiteindelijk alles met een klein groepje mensen doet of zelfs alles alleen moet regelen in huis.

Probeer het contact zo veel mogelijk te beperken

Merk je dat je je echt ergert aan je huisgenoot, maar lukt het niet om het probleem op te lossen met de twee bovenstaande tips? Probeer het contact met deze huisgenoot dan zo veel mogelijk te beperken. Word je ongelukkig in je huis door het gedrag van die ene huisgenoot, dan is het beter voor jezelf om zo min mogelijk contact te hebben. Je ergert je minder, je woonplezier gaat erop vooruit en je voelt je veel fijner dan wanneer je veel contact met je huisgenoot hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.