<

De beste thuisstudie aanbieders uit Nederland

Cursus Bloemschikken

De cursus bloemschikken is de ideale hobbycursus voor iedereen die gek is op bloemen! Je tovert iedere vaas met de juiste bloemen om tot een machtige creatie. Versier je huis met kleurrijke en geurige bloemen dankzij deze cursus bloemschikken. Wij hebben 3 aangesloten aanbieders die de cursus bloemschikken aanbieden.

cursus bloemschikken

De cursus bloemschikken beperkt zich uiteraard niet alleen tot bloemen. Ook planten, takken, mossen en andere natuurlijke materialen worden tijdens de cursus gebruikt om zo tot de mooiste bloemstukken te komen. Dankzij full color lesmateriaal en duidelijke uitleg bij elke les, word je aan de hand meegenomen en leer je binnen de kortste keren de fijne kneepjes van het vak met de cursus bloemschikken.

Cursus Bloemschikken van de LOI

De LOI biedt een cursus bloemschikken voor iedereen die graag meer leert over deze kunst en graag bezig is met de natuur. De cursus bloemschikken is zo ingedeeld, dat je van facetten van de bloemschikkunst iets meekrijgt. Je leert de geschiedenis van het boeket, de biedermeier en de krans, en ontdekt welke kleurcombinaties en technieken nodig zijn om een klassiek arrangement te maken. Voor het moderne arrangement worden de groeiwijzen en vormen van bloemen en andere materialen besproken. In dit deel van de cursus leer je ook welke wijze van bloemschikken bij welk seizoen gehanteerd wordt. Tot slot zijn er verschillende gelegenheden die ieder hun eigen soort bloemarrangement vereisen. Diverse feestdagen, maar ook feestelijke en minder feestelijke gelegenheden hebben ieder hun eigen tradities. Deze komen eveneens aan bod in de cursus bloemschikken.

Ga naar de cursus bloemschikken van de LOI >>

Cursus Bloemschikken van Studieplan

Meer sfeer in huis en mooie bloemkunstwerken voor iedere gelegenheid maak je met de cursus bloemschikken van Studieplan. De cursus geeft veel aandacht aan het maken van mooie en geschikte creaties. Daarbij gaat het van een klassiek handgebonden boeket tot het maken van een biedermeier (een rond gestoken bloemstuk dat meestal op een ronde ondergrond is geplaatst). Daarnaast leer je in de cursus bloemschikken hoe je een mooi arrangement creƫert voor op tafel. Uiteraard moet je hierbij goed rekening houden met je interieur. Denk hierbij ook aan het vaasarrangement, dat in een apart hoofdstuk wordt belicht. Tot slot leer je alle benodigde technieken om kransen te maken. Met de praktische instelling van Studieplan heb je zo een volledige en leuke cursus bloemschikken!

Ga naar de cursus bloemschikken van Studieplan >>

Cursus Bloemschikken van de NHA

De cursus bloemschikken van de NHA bevat, net als de cursussen van de LOI en Studieplan, een lesprogramma dat je in je eigen tijd en tempo kunt afwerken. Je leert voor elk interieur en elke gelegenheid de perfecte creaties maken. Elk bloemarrangement dat je maakt steelt gegarandeerd de show! Kleuren, vormen en lijnen hebben geen geheimen meer voor jou. Met de juiste gereedschappen en technieken stel jij altijd in de juiste stijl een mooi arrangement samen. Meer weten?

Ga naar de cursus bloemschikken van de NHA >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *