<

De beste thuisstudie aanbieders uit Nederland

Cursus Fotografie

Een cursus fotografie leert je meer uit je camera te halen. We fotograferen allemaal wel eens, van eenvoudige ‘selfies’ tot indrukwekkende beeldcomposities. Met de cursus fotografie leer je hoe je nog beter met je camera kunt omgaan voor dat ene, perfecte kiekje. De cursussen zijn leuk als hobbycursus, voor als je net iets betere foto’s tijdens je vakantie wilt maken, maar er zijn ook cursussen voor als je ambities hebt om professioneel te fotograferen. Kortom: voor ieder type fotograaf is er een passende cursus fotografie!cursus fotografie

Direct naar jouw cursus fotografie?

De cursus fotografie kun je bij verschillende aanbieders volgen. Hieronder staan de directe links naar de cursussen van onze aanbieders.

Cursus fotografie bij Studieplan

De cursus fotografie kent, in tegenstelling tot bij de concurrenten, vier varianten. Zo heeft Studieplan als enige een cursus fotografie voor degene die het beroep van freelance fotograaf ambieert. Daarnaast zijn digitale fotografie en beeldbewerking opgesplitst in twee cursussen ten behoeve van de inhoudelijke kwaliteit.

 • Fotografie: een korte, leuke en praktische cursus fotografie die je optimaal leert omgaan met je camera.
 • Digitale fotografie: na deze cursus fotografie heeft je digitale camera geen geheimen meer voor jou! Leer het perfecte kiekje te schieten.
 • Digitale beeldbewerking: jouw mooiste foto’s worden nog mooier dankzij deze interessante en gevarieerde cursus.
 • Freelance fotograaf / fotostudio starten: is fotograferen meer dan een hobby voor jou? Droom je ervan om je geld te verdienen met fotograferen? Dan is deze cursus fotografie een must voor jou!

Meer weten over Studieplan? Lees onze Studieplan ervaringen.

Cursus fotografie bij de NHA

De NHA heeft zowel voor de analoge als de digitale fotograaf een cursus fotografie. Maak je keuze uit:

 • Fotografie: een zeer brede en gevarieerde cursus fotografie die alle aspecten van het fotograferen, zoals opnametechnieken, afdrukken en verschillende vormen van fotografie behandelt.
 • Digitale fotografie en beeldbewerking: een interessante en actieve cursus fotografie waarmee je in rap tempo de beste foto’s leert maken en bewerken.

Meer weten over de NHA? Lees onze NHA ervaringen.

Cursus fotografie bij Laudius

De cursus fotografie van Laudius kent eveneens een analoge en een digitale variant. Beide cursussen zijn zeer uitgebreid en de moeite van het bekijken waard.

 • Fotografie: een zeer uitgebreide cursus fotografie die alles over analoog fotograferen tot in de puntjes behandelt. Perfecte camerabeheersing en de mooiste foto’s zijn na afloop van deze cursus het resultaat!
 • Digitale fotografie en beeldbewerking: met je digitale camera maak je na deze omvangrijke cursus de mooiste foto’s, die je nog verder weet te perfectioneren dankzij de uitgebreide behandeling van beeldbewerking tijdens deze cursus fotografie.

Meer weten over Laudius? Lees onze Laudius ervaringen.

Cursus fotografie bij de LOI

Voor de cursus fotografie bij de LOI heb je twee verschillende mogelijkheden. Kies zelf welke cursus het beste bij jou past:

 • Leren fotograferen: een snelle cursus waarin je de basistechnieken leert om mooier te fotograferen.
 • Digitale fotografie en beeldbewerking: naast de perfecte plaatjes schieten, leer je de fijne kneepjes van de beeldbewerking om foto’s nog beter tot hun recht te laten komen.

Meer weten over de LOI? Lees onze LOI ervaringen.

Cursus fotografie bij het NTI

Ook bij het NTI kun je als fotograaf terecht voor twee interessante hobbycursussen:

 • Fotografie: naast technieken voor het fotograferen, leer je verschillende dokatechnieken en word je wegwijs gemaakt in de wereld van fixeermiddelen.
 • Digitale fotografie: mooiere plaatjes schieten en gedetailleerde kennis van beeldbewerking voor nog mooiere foto’s.

Meer weten over het NTI? Lees onze NTI ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *