De beste thuisstudie aanbieders uit Nederland

Spaans leren zonder te blokken: drie handige tips

Je wil de Spaanse taal leren, maar je hebt geen zin om tientallen grammaticaregels door te moeten nemen en duizenden Spaanse woordjes te moeten stampen. Gelukkig zijn er gemakkelijkere en leukere manieren om de Spaanse taal onder de knie te krijgen. In dit artikel geven we je drie tips om de Spaanse taal te leren zonder echt te blokken, zodat jij Spaans kunt leren zonder uren boven de boeken te zitten.

Tip 1: kijk Spaanse films of televisieprogramma’s

Je leert al veel van de Spaanse taal als je deze taal regelmatig hoort. Een gemakkelijke manier om de Spaanse taal te horen, is door Spaanse films en televisieprogramma’s te kijken. Nu hoef je dit natuurlijk niet zonder ondertiteling te doen, want dan snap je niet wat er gezegd wordt. Kijk juist met ondertiteling en je koppelt bepaalde Spaanse woorden onbewust aan Nederlandse vertalingen. Ook leer je hoe de Spanjaarden hun zinnen opbouwen, simpelweg door Spaanse soapseries te kijken.

 

Tip 2: lees een Spaans (kinder)boek

Spreek je al een klein woordje Spaans, dan kun je een Spaans (kinder)boek lezen om de taal nog beter te leren. Ben je echt nog een beginner op het gebied van de Spaanse taal, dan neem je een Spaans boek voor kinderen. Spreek je de taal al wat beter, dan lees je een wat ingewikkelder boek om de taal nog beter onder de knie te krijgen.

 

Tip 3: ga naar Spanje

De allerbeste manier om de Spaanse taal te leren, is door jezelf gewoon onder te dompelen in deze vreemde taal. Dit doe je het beste door naar Spanje te gaan en hier met allerlei Spanjaarden te spreken. Spreekt men geen Engels, dan moet je wel Spaans leren spreken om uit de voeten te komen in het land. Ga je langer naar Spanje, dan kom je in meer en meer situaties terecht waarin je wel Spaans moet spreken. Zo ontwikkel je jouw Spaanse taal tot een hoog niveau, simpelweg door een paar maanden in het buitenland te verblijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.