De beste thuisstudie aanbieders uit Nederland

Stage lopen in het buitenland: zo regel je dat

Veel studenten kiezen ervoor om naar het buitenland te gaan voor hun stage. Dit is niet alleen extra leerzaam, maar uiteraard ook gewoon erg leuk om te doen. Heb jij besloten dat je naar het buitenland wil gaan om stage te lopen? Lees dan in dit artikel in welke drie stappen je jouw stage in het buitenland helemaal regelt.

Stap 1: een stageplaats vinden in het buitenland

Natuurlijk begin je met het vinden van een stageplaats in het buitenland. De meeste studenten doen dit via hun eigen hogeschool of universiteit, aangezien de meeste schoolinstellingen wel goede connecties hebben met diverse bedrijven in het buitenland. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een stageplek te zoeken in het buitenland, bijvoorbeeld door je persoonlijke netwerk te gebruiken of in zee te gaan met een stagebemiddelingsbureau die ook in het buitenland actief is.

Stap 2: een stage-overeenkomst opstellen en ondertekenen

Heb je eenmaal een stage gevonden, dan stel je een stage-overeenkomst op. Sommige bedrijven hebben deze overeenkomsten al klaar liggen. Is dit het geval bij jouw stagebedrijf, dan lees je de overeenkomst altijd goed door om eventuele problemen en/of misverstanden te voorkomen. Niet alleen jij, maar ook het stagebedrijf ondertekent de overeenkomst. Bewaar de overeenkomst goed, zodat je de overeenkomst altijd terug kunt lezen en hier eventueel op terug kunt vallen als er problemen zijn met de stage.

Stap 3: de financiering regelen

Je hebt geld nodig om stage te lopen in het buitenland. Misschien krijg je wel stagevergoeding van je stagebedrijf, maar dit is vaak niet genoeg voor de huisvesting in het buitenland, het eten en drinken en ga zo maar door. Regel daarom ook aanvullende financiering, bijvoorbeeld van een beurs of subsidie of door zelf veel te werken en geld te sparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.