<

De beste thuisstudie aanbieders uit Nederland

Vastgelopen met je scriptie? Met deze tips kom je weer op gang

Vastgelopen met je scriptie? Met deze tips kom je weer op gang

Om je WO of HBO-opleiding af te ronden, moet je een scriptie schrijven. Heb je het plan van je scriptie duidelijk op papier gezet, dan hoef je alleen nog maar te beginnen met jouw eindproduct. Doorgaans gaat het begin van het schrijven van de scriptie erg snel, maar kom je vroeg of laat in een moeilijker onderdeel van het proces. Je weet niet meer zo goed welke kant je nu eigenlijk op wil met je scriptie, je loopt tegen een probleem aan of je bent je motivatie even helemaal kwijt. Je bent vastgelopen met je scriptie en weet even niet meer wat te doen. Zit jij op dit moment in deze situatie? Gebruik dan de tips in dit artikel om weer op gang te komen.

Tip 1: ga door met een onderdeel waar je wel aan kunt werken

Zit je met een specifiek vraagstuk over een bepaald onderdeel van je scriptie en kun je hierdoor niet verder met dit onderdeel? Blijf hier dan niet over piekeren, maar laat het even links liggen. Werk alvast verder aan onderdelen waar je wel aan kunt werken en kijk na een paar dagen nog eens naar het onderdeel waar je eerder op vastliep. Kom je nog steeds niet vooruit? Dan ga je naar je begeleider om je probleem voor te leggen.

Soms ben je niet echt vastgelopen, maar heb je gewoon een writers block. Door een paar dagen te wachten met het onderdeel in kwestie, kun je soms daarna weer gewoon verder werken.

Tip 2: raadpleeg je begeleider

Als je vastloopt met je scriptie, is het belangrijk om je begeleider zo snel mogelijk hiervan op de hoogte te brengen. Vaak kan een goed advies van je begeleider er al voor zorgen dat je weer op gang kunt komen, voordat je al je motivatie verloren bent. Wacht dus niet tot je al helemaal geen hoop meer hebt dat je ooit kunt afstuderen en al je motivatie verloren bent, maar ga snel naar je begeleider als je merkt dat je niet meer vooruit komt.

Tip 3: praat met andere studenten

Je bent niet de enige die op dit moment aan het afstuderen is. Loop je tegen bepaalde problemen aan, dan kun je dit ook voorleggen aan andere studenten of zelfs een met een studiemaatje afstuderen. Misschien geven zij je hele nieuwe inzichten over je scriptie of hebben ze te maken gehad met exact hetzelfde probleem. Door elkaar advies te geven, komen jullie allebei verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.