<

De beste thuisstudie aanbieders uit Nederland

Voorkom afleiding tijdens het studeren met deze handige tips

Voorkom afleiding tijdens het studeren met deze handige tips

Ben jij zo iemand die het iedere keer weet te presteren om vijf minuten te leren, maar daarna meteen weer afgeleid is? Dan kun je wel wat tips gebruiken om je concentratie wat langer vast te houden. In dit artikel geven we vier tips die jij kunt gebruiken om de afleiding te beperken tijdens het leren, zodat je hopelijk betere cijfers haalt.

Studeer aan een lege tafel

Liggen er tientallen papieren, pennen, prulletjes, elektronische apparaten en andere dingen op tafel? Dan is het niet zo gek dat je steeds afgeleid bent als je eigenlijk moet studeren. Haal de tafel helemaal leeg als je gaat studeren en begin dan pas met leren.

Snel afgeleid in je eigen kamer? Studeer ergens anders

Ben je snel afgeleid als je in je eigen kamer moet studeren, bijvoorbeeld omdat hier een televisie staat of omdat je veel interessante spulletjes op je kamer hebt staan? Ga dan ergens anders studeren, zoals aan de keukentafel of in de bieb.

Ga naar een speciale ruimte om te studeren

Ga je naar de bieb om te studeren en fiets je hier echt alleen naartoe om te leren, dan is de kans groter dat je ook echt iets gaat doen. In je hoofd zit je namelijk met de gedachte dat het wel heel zonde is om naar de bieb te fietsen als je hier niets gaat doen, waardoor de motivatie om te studeren groter is.

Zet je telefoon uit

De telefoon brengt nog wel de meeste afleiding tijdens het studeren. Het is misschien een beetje moeilijk voor iemand die de hele dag aan het chatten, Facebooken en Twitteren is, maar zet je telefoon gewoon uit als je gaat leren. Heb je pauze, dan zet je je telefoon weer aan. Ga je weer beginnen, dan schakel je je telefoon weer uit. En vind je het echt moeilijk om je telefoon uit te zetten? Leg het toestel dan buiten je zicht en zet je telefoon op stil, zodat je hem niet kunt zien of horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.