<

De beste thuisstudie aanbieders uit Nederland

Werken en leren tegelijk? Volg een BBL-opleiding

Werken en leren tegelijk? Volg een BBL-opleiding

Gebruikers
Wil je graag een opleiding volgen om een vak te leren, maar vind je het zonde van je tijd om vier jaar lang iedere dag op school te zitten? Dan kun je er ook voor kiezen om een BBL-opleiding te volgen. Wat een BBL-opleiding precies is en van welke voordelen je profiteert als je deze opleiding volgt, lees je in dit artikel.

De BBL-opleiding: wat is dat?

Een BBL-opleiding is een opleiding waarbij je 60 procent van de studieduur van de opleiding in de praktijk bezig bent. Je gaat gemiddeld een enkele dag per week naar school en daarnaast heb je gewoon een baan, die uiteraard bij jouw studie past. Je volgt geen volledig dagonderwijs, wat betekent dat je geen jaren op school verspilt zonder dat je geld verdient. In plaats daarvan leer je een vak, maar dan voornamelijk door dit vak in de praktijk uit te voeren met de kennis die je op school leert.

De voordelen van een BBL-opleiding

Het volgen van een BBL-opleiding in plaats van een gewone opleiding, brengt diverse voordelen met zich mee. Ten eerste hoef je niet alleen bezig te zijn met studeren, waardoor je niet vier jaar in de schoolbanken hoeft te verspillen en geen geld kunt verdienen. Daarnaast kun je meteen praktijkervaring opdoen en deze ervaring kun je de rest van je leven gebruiken bij het uitvoeren van jouw vak. Doe je een gewone studie, dan heb je bijna alleen theorie gehad en moet je na het afronden van je opleiding nog veel in de praktijk leren. Tot slot heb je meteen goede werkervaring die je op je cv kunt zetten, zodat je aantrekkelijker bent om in te huren voor werkgevers.

Het enige nadeel van een BBL-opleiding, is dat je geen studiefinanciering krijgt als je deze opleiding volgt en ook geen tegemoetkoming voor de studiekosten kunt krijgen van de overheid. Dit komt omdat de opleiding niet als volledig dagonderwijs wordt gezien, waardoor dit soort regelingen komen te vervallen. Verder zijn er geen nadelen verbonden aan deze vorm van onderwijs, wat BBL-opleidingen erg populair maken in ons land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating